torstai 14. marraskuuta 2013

Teetä ja kampanisuja


Teepöydässä on säkki, jonka hiiret ovat purreet reijille.-Mitä kummaa !!!





Ahaa, se onkin pannumyssy jonka alta paljastui Pentikin Hiisi-teepannu. 

Hiisiaastioita olen kerännyt kirppareilta ja miltei täyden astiaston huusin Huuto-netistä.
Niillä astiastioilla oli tarina. Nuori äiti myi oman äitinsä astiat. Tämä oli ollut 70-luvulla Pentikillä mannekiininä. Firmalla oli mennyt sillä hetkellä hiukan heikosti ja palkkioksi työstä oli annettu astioita. "Äitini halusi Hiisi-sarjaa. Hän haaveili mökistä Lapissa ja astioista siinä ympäristössä", myyjä kertoi. Mökkiä ei koskaan tullut. 
Mutta nyt me rakennamme lapinmajaa ja sinne minä näitä Hiisiä olen kerännyt.



Kampanisuja
Kampanisut ovat Lapin perinneleivonnaisia. Reseptejä on yhtä monta kuin leipojia. 
 Monen mielestä parhaat tekee kuitenkin Vuotsossa olevan Siepin-kaupan vanha-rouva. Nämä kampanisut kävin ostamassa häneltä. Joka aamu iäkäs rouva nousee anivarhain leipomaan uunituoreet nisut poikansa kauppaan. Voi sitä harmia, kun hänen uuninsa meni rikki. Taisivat ainakin puolet kyläläisistä ja turistit olla onnettomia,
 kunnes uuni saatiin korjattua.
Tässä toiseksi parhaiden kampanisujen ohje,
 jonka olen saanut neljäkymmentä vuotta sitten tädiltäni.

Hilda-tädin kampanisut

500g margariinia
2kkp sokeria
2kkp piimää tai kermaviiliä
2tl soodaa
800g vehnäjauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
, Sekoita siihen piimä, vehnäjauhot ja sooda. Alusta nopeasti.
Kaulitse ja leikkaa 10cm x 4cm liuskoja ja niihin 4 tai 5 pykälää. 
Sitten uuniin, jonka lämpötila on 250 astetta.
Pykälien määrästä Pohjoisessa saatetaan kiistellä kovastikkin.




Maistuu ne kampanisut hiirulaisillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti