maanantai 4. marraskuuta 2019

Kuva siirtyy kankaalle ja ekoloogiset sukkikset


Joidenkin asioiden tekeminen kestää ja kestää ainakin minulla. Kangaspalan tekeytyminen tyynyksi kesti muutaman vuoden. Mutta ei kuiva tavara pilaannu. 
Niin voi todeta tässäkin yhteydessä.

Askon Harlekiinituolit löysin kerran nuorten työpaja Jengasta. Siellä ne oli kunnostettu ja verhoiltu. Tuolien kevyt ja siro muoto viehätti niin, että ostin ne.
Verhoilu nuhraantui aikaa myöten ja keksin ommella niihin helppotekoiset huput musta-valkoisesta kankaasta. Vielä en vie niitä uudelleen verhoiltavaksi.


Kangasta jäi yli niskatyynyn verran. Lopultakin päätin tarttua tähän projektiin. Netistä löysin hauskan kuvan sukkahousuista ja leggingseistä. Siirsin kuvan valkoiselle puuvillakankaalle. Tekniikka on sama kuin edellisessä blogissani jossa 
kuva siirtyi keramiikkalaatalle. 


Kuvan ompelin tyynykankaaseen. Pakostakin epäsiistin ompeleen 
peitin nauhan alle. Nauha löytyi kaapistani. Olen joskus ostanut sen hauskan puupuolan vuoksi. Varsinaista turhuutta mutta nyt pätkä nauhaa meni käyttöön. 
Kaapissa lymyili hauska ja jykevän näköinen vetoketju. Ompelin sen tyynyn päällepäin, jotta sen koko näkyisi. Jostain syystä tuo vetoketju tippui useasti lattialle, kun avasin kaapin oven. Eli siinä on yksi brojekti: Siivoa kaappi.Kun on huonot niskat kuten minulla, tarvitsen tuen telkkaria tuijottaessani ja sohvaperunana lojuessaan. Edellinen tyyny joutui roskiin. Oli pahasti kärsinyt käytöstä. Osa sen sisusvanusta siirtyi uuteen tyynyyn, kun kaappivarastoni vanut eiväi ihan riittäneet pötkylän täytteeksi.

Nyt siinä kaapissa on vähemmän siivottavaa. Vanupussi vei paljon tilaa.Kierrätystä

Kierrätysperiaatetta on käytetty taiteellisissa sukkahousuissa ja legingsseissä. Alunperin näihin on syntynyt jokin valmistusvirhe. Taiteilija on tehnyt kuvia peittämään virheitä ja näin sukkikset ovat säästyneet joutumasta tuhottavaksi.
Jalotus-kiertotalousyhteisö on Keravalla. Sen myymälässä kävin kuolaamassa ja hankkimassa VILMURIn sukkahousut. Menetin tuhottomasti aikaa kiertäessäni tuota ostospöytää. Enkä lopulla enää tiennyt mitä haluaisin.

💦💦💦Onnistuin valitsemaan viininpunaiset sukkahousut
 joita koristavat syksyiset sateenvarjot.
😻😼😽

Kisskiss- sukkikset
Kisskiss-Taidesukkikset löytyvät ainakin Helsingistä, Aleksanterinkatu 26:sta  taidekäsityöitä myyvästä liikkeestä Okra.

Voisin sujauttaa sääreni jokaiseen noista sukkiksista ja leginseistä. Värit ovat niin herkullisia, että yhden valinta olisi täämänkin väri-ilottelun kohdalla mahdotonta minulle.


Kuva ja video ovat Kisskiss-Taidesukkikset facebook sivulta.
2 kommenttia:

  1. Kylläpä olet taas tehnyt hienoja juttuja! Oikein hyvännäköiset nuo tuolitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Tuula. Jalka kyllä haittaa tekemistä mutta jotain pitää väsätä.

      Poista