lauantai 18. tammikuuta 2014

Lunta ja lumiukkoja


Lumiukko pihamaalle
suojasäällä tuli,
pakkaskauden rehvasteli,
lämpimällä suli.
***
TALVI
Talven ukko, lumiukko,
lunta säkistä heittää.
Jäätä suihin, kylmää luihin,
tienoot lumella peittää.
***
Sikin sokin sukkaset,
lakki sekä rukkaset,
takkikin on nurinpäin.
Kuka kaiken sotki näin?Arabian lumiukkopariskunta nauttii talven kylmyydestä.

Lumiset puut ovat paperisavea. Posliinisaven sekaan on sotkettu paperisilppua. Se antaa mahdollisuuden tehdä ohuita keramiikkaesineitä. Paperi palaa pois poltossa. Näihin kynttilälyhtyihin olen kaulinnut riisinjyviä. Nekin palavat poltossa mutta jättävät jälkensä keramiikan pintaan. Niistä kohdin valo kuultaa läpi selvemmin.


Sahalla ja siveltimellä                        Tuusulalaisen Mikkolan koulun tekninenluokka on hauska paikka.
Siellä voi käydä vanerin kimppuun kuviosahoilla, pelottavalla vannesahalla, pylväsporalla ym. työkaluilla. Sahatut kuviot maalataan akrylimaaleilla ja lakataan. Vaneritöiden tekeminen on  leikkiä, jossa ei ole rajoja eikä sääntöjä. Turvallisuudesta on tietenkin pidettävä huolta sähköisten, terävien työkalujen kanssa.
Lumiukko on mäenlaskussa. Se laskettelee tikunpäässä tähtijalustalla. Lintu on ottanut mukaan pesänsä.Talvinen sermi ikkunalaudalle.
Tätä tehdessäni totesin, että en koskaan enää tee tällaista. Mikä homma noissa laudan väleissä. Ensin poralla, sitten kuviosahalla, jonka terä piti irroittaa joka välin vaihdon kohdalla. Loppusilaus taltalla. Huh !


Aidan edessä enkeli ompelee lumiukolle sydäntä.Olen maalannut kuvan sermin molemmille puolille.Tämän pariskunnan pyörittelin Lapin ensilumista ennen joulua.
Toivottavasti odottelevat siellä meitä keväthangille. Juuri tällä kohtaa lyötiin talven tähän astinen pakkasennätys -40.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti