tiistai 25. helmikuuta 2014

Keraaminen sukupuuKeraaminen sukupuu syntyi, kun siirsin valokuvia rakukeramiikkaan. Joillakin sukukuvat ovat kehyksissä kaapinpäällä. Meillä ne roikkuvat nyt seinällä.

Keramiikan pinnalle tulevat
kuvat tulostettiin erityiselle muovikalvolle mustesuihkutulostimella. Muste sisältää rautaa, joka palaa poltossa punaiseksi kuvaksi.
Ylinnä olemme minä ja Esko. Siitä lähtevät rimpsuna lapsemme ja lapsenlapset. Nuorin lapsonen ei ollut tuolloin vielä syntynyt. Hän on puussa väärässä rimpsussa.
En ole saanut tilaisuutta tehdä hänestä uutta kuvaa.
Kirjan aukeamalla on "hääkuvamme". 
Kuva on otettu 
 hyvän ystäväni pojan häissä. 
Ei meidän -huokaus.


Keravan tunnukset Sirkushevoset siirsin hedelmävatiin. 

Sirkushevoset sairastavat

Keravan kauppakaarella sijaitseva Sirkusmuistomerkki tunnetaan kaupunkilaisten keskuudessa Sirkushevosina. Vuonna 1979 julkistettu teos on hankittu keravalaisen talkootyön tuloksena kunnioittamaan paikallisen Sariolan tivoli- ja sirkussuvun maineikasta toimintaa. 
 Pyrkimys oli tuottaa iloa, jota jo veistoksen paljastuspuheissa muistutettiin, 
että maailmassa ei ole koskaan liikaa.  
Lasikuitupintaiset viisi hevosta ovat päässeet vuosien varrella huonoon kuntoon. Ajan aiheuttaman kuluman lisäksi niitä on töhritty ja osalla hevosista puuttuu myös jäseniä.


Sirkushevoset sairastaa on Keravan taidemuseon ja Metropolia Ammattikorkeakoulun esinekonservointilinjan pedagoginen hanke julkisten veistosten konservoinnista. 
 Sirkusmuistomerkin konservointiin osallistuu hankkeeseen mukaan valittu erityinen kummiluokka, Keravan Keskuskoulun 5b. Oppilaat osallistuvat teoksen konservointiin, tiedonkeruuseen sekä tiedon välittämiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti