Tatteja, tatteja! Pyörin mäntykankaalla ihmeissäni. Joka puolella mollottaa tatteja.
Niitä on satoja. Sitten huomaan niiden seassa kahvinruskeita lakkeja - herkkutatteja.
En ole eläissäni nähnyt näin paljoa herkkutatteja.
Pari viikkoa kerään niitä sylillisen joka päivä.
En minä tietenkään tajua ottaa koria, kun muuten vaan tallustelen metsässä.
Tatteja, tatteja, niitä pukkaa lisää joka päivä. Paistan ja pakastan ja teen sienipiirakkaa ja soossia ja aina vaan niitä tulee lisää.
OOH mikä tattitaivas!
Takillinen herkkutatteja. Tällä kertaa oli edes veitsi mukana, vaikka ei sienikoria.
Tatti edestä, tatti takaa, tatti sivulta, tatti makaa.
Satukirjan tatti.
Moni tatti päältä kaunis.
"Tattista vaan"- piirakka omasta päästä, eli tosi helppo valmistaa.
herkkutatteja
sipulia
suolaa
tuorejuustoa
2 tölkkiä kermaviiliä
3kpl kananmunia
juustoraastetta
2 kpl pakastepiirakkataikinaa
Tatit ja sipulit paistinpannulle, vähän suolaa, kypsennellään ja sitten sekaan tuorejuusto.
Kaulitse sulaneet pirakkataikinat leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
Päälle tattisotku. Sekoita kermaviili ja munat kulhossa, sekaan pikkusen suolaa.
Kaada tattien päälle. Lopuksi paljon juustoraastetta ja uuniin 225 astetta.
Kun näyttää ruskettuneen, niin on valmis.
Kaada tattien päälle. Lopuksi paljon juustoraastetta ja uuniin 225 astetta.
Kun näyttää ruskettuneen, niin on valmis.
Betonista pikkupöytä
Näin minä se ajattelin. Tuppervaaran kakkukupuun betonia ja siihen köysi tekemään kuvioita. Kakkukuvun ja köyden hölväsin ensiin vanhentuneella ruokaöljyllä, jotta betoni irtoaa hyvin muotista ja köysi betonista.
Työ onnistui oikein hyvin mutta kuitenkin käänsin betonikakkaran ylösalaisin.
Pöydän kanteen tein spreimaalilla kuvioinnin. Sabluunoina käytin vielä kukkivia pikkusydämiä.
Pöydän jalaksi kävi puupölli.
Lopputulos; Tattista vaan-piirakkaa ja teetä betonipöydältä.
Tuolilla on tuftattu
Alla olevat tiedot olen kerännyt eri lähteistä, joita viisaat ihmiset ovat krjoittaneet
Ihana piirakka! Luen paljon ravinto-oppia ja sienistä niin samaa mieltä unohtamatta kotimaisia marjopja ja kalaa.
VastaaPoista♥
Täällä mökillä olen kerännyt aamupuuron marjat mustikat ja puolukat. Kyllä ovat hyviä tuoreina ja sitten talvella pakastettuna. Tulee ihan superolo.
Poista