perjantai 10. huhtikuuta 2015

Oma outo tuftaus

"Oma outo", vastasi eräs luovankirjoittamisen opiskelija, kun meiltä kysyttiin: Miten kuvailisit persoonallista kieltä, josta kirjoittajan voi tunnistaa.

Tämä kuvakudos on minun oma outo.
 Hän joka on kutonut, tai katsellut kuvakudoksia, huokaa: HIENO!  Hän joka ei ole asiaan vihkiytynyt, päästää suustaan: mikä TURAKASA! Näin se on mennyt tämän työn äärellä. 


Sulka on fasaanin tiputtama.


Tämä turakasa syntyi tuftaamalla. Käytin siihen lankakätköni kaikki valkoiset langat. 
Ne loppuivat muutamaa senttiä liian aikaisin. Käsityöasemalla oli jonkun lahjoittama pussukka lankoja. Niiden avulla työni valmistui määrämittaansa.  Minun ei tarvinnut ostaa uutta lankaa, jonka keränloppu olisi taas päätynyt kätkööni.

Oudon maailman perhonen. Sen runko on ruostunutta verkkoa ja hopeanhohtoiset mustat siivet olen leikannut kirpparilöydöstäni.
Sienien lakit värkkäsin niin ikään kirpparilta ostamastani juhlapuserosta. 
Paljetit, helmet ja kirjailut olivat siinä valmiina. 
Mitä lie myyjä ajatellut Fidassa. Mietti varmaan, että on mummo seonnut, 
jos luulee mahtuvansa tuohon hameeseen ja puseroon. 
Tuskin myyjä tai kukaan olisi halunnut nähdä sitä näkyä.Nyt, kun ruuvi on seinässä (kiristyksen, lahjonnan, uhittelun, mairittelun, anelun, räkytyksen tuloksena) ja ryijy ruuvista roikkumassa, voin nukkua omien outojen unieni kaaoksessa rauhallista unta.2 kommenttia:

 1. Jännittävä, joka taatusti vie epätodellisten unien maailmaan. Tuo punainen viiva on upea! Et sitten ole innostunut ryijyistä? Minä olisin. Äitini solmi aikanaan monta upeaa ja isoa ryijyä KÄSIN. Meillä on niistä yksi ja se on muistaakseni Vuorelman mallistosta ja nimeltään Pyörre. Valmiit ryijyt ovat tois tyyriitä, mutta niin ovat niiden mallitkin ja tarveaineet..., joten taidan toistaiseksi vielä hassata puutarhaan.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, minulla oli aiemmassa elämässä puutarha. Rakastin valtavasti siellä kykkimistä. Menetin sen, enkä ole uutta saanut. Kaikkea ei voi saada. Tekisin varmaan ryijyjä mutta sormeni ovat nivelrikkoiset niin en pysty. Tuftaamisessa ei tarvitse väännellä sormia tehdessä. Se on ryijyn teon korvaavaa tekniikkaa.

   Poista