maanantai 5. lokakuuta 2015

Sibeliuksen valssit ja impromptut soivat väreissä


Sibeliuksen juhlavuosi pulpautti Tuusulan kuvataidekoululle toistamiseen iloisen, värikylläisen ja kuuloluita vuoroin tärisyttävän ja hivelevän kurssin. Keväällä pidettiin vastaava "Action painting -kurssi Sibeliuksen musiikin hengessä". - linkki siihen postaukseen.

Sibelius oli synesteetikko, eli hän näki musiikin väreinä. Luontevaa siis, että kurssilaiset sukelsivat hänen musiikkinsa soidessa omiin värimaailmoihinsa ja loivat omia "impromptujaan".


Minun värini olivat tällä kertaa melko himmeät. Ruskea pyrki esiin ja yritin vastustella sitä. Lopputuloksesta ei voi sanoa oikein mitään.Nämä työni rakentuivat värikerroksista. Action painting on taidesuuntaus jossa värejä roiskitaan ja valutetaan sen hetkisen mielialan mukaan.

Jack Pollock (1912-1956) loi tämän kehon liikkeisiin perustuvan tyylin. Hänen työnsä edustavat abstraktia ekspressionismia. Pollockia pidetään eräänä Yhdysvaltojen suurista taiteilijoista, jolla oli paljon vaikutusta sekä oman aikansa 
että 1900-luvun lopun taiteelle.
Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston oppilaat loihtivat mielemme värimaisemat valkoisella flyygelillä. Niin kaunista Sibeliuksen musiikkia ja taitavaa soitantaa, että jokunen kuuntelija pyyhki vaivihkaa kyyneleitään.Suuret työt vaativat kaiken liikenevän lattiapinta-alan. Eikä vältytty lisäefekteiltä. Jokunen teos sai pintaansa kengänpohjan kuvan. 
No se ei haitannut tässä touhussa, päinvastoin.Punainen sai sinisen pohjan hehkumaan Tupun tauluparissa.Signeeraus alle ja Irman työ on valmis.

Maaritin sininen laguuni ja Valse triste nelikätisesti. Kiitokset Jari-opelle tämän elämysviikonlopun järjestämisestä. 
Sibeliuksen Jannen voi tavata syksyn aikana Ylen Teemalla monta kertaa ja Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston Sibeliuskonserteissa voi ihailla kurssimme parhaita töitä. Ne kiertävät heidän mukanaan.
Tavataan Järvenpään Kallio Kuninkaalassa 28.10 klo 19.00, 
heidän seuraavassa konsertissaan.
5 kommenttia:

 1. Värinälkä on nyt kova! Pidän tuosta työstä jossa oranssia ja sinistä. Etenkin.

  terveiset täältä jostakin, alppien juurelta...

  VastaaPoista
 2. Joo, jälleen tosi kiva postaus Riitalta. Toisetkin terkut alppien, joskin Merialppien juurelta Rivieralta, jossa on ollut kaikkien aikojen pahin tulva ja katastrofi - joskaan ei mitään ongelmia ihan meidän kotikulmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos janhyvä ettei tulva vienyt teitä mennessään.

   Poista
 3. Joo, jälleen tosi kiva postaus Riitalta. Toisetkin terkut alppien, joskin Merialppien juurelta Rivieralta, jossa on ollut kaikkien aikojen pahin tulva ja katastrofi - joskaan ei mitään ongelmia ihan meidän kotikulmilla.

  VastaaPoista