perjantai 8. toukokuuta 2015

Hippimummojen pyykkipäivä
Sinä kevätpäivänä sataa tihuutti. Hyytävä tuuli tunki kosteuden mummojen luihin ja ytimiin. Oli aika ripustaa aurinkoinen pyykki
 Keravan Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen tiloihin. Väriloisteesta meille tuli mieleen hippinuoruutemme.
Kankaiden kuviot ja värit syntyivät aurinkovärjäyksellä hyvinvointityön keskuksessa yhtenä viikonloppuna. Hauskaa oli, senhän jo kaikki lukijani arvasittekin.


Leena ja Reetta ripustuspuuhassa.


Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen ajatukset:


Toimintamme tarkoitus ja tavoitteet 
Edistämme oikeutta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, olemalla mukana arjessa, auttamalla ja tukemalla, tarjoamalla ennaltaehkäisevää toimintaa, sekä kehittämällä ja kokeilemalla erilaisia malleja, vauvasta vaariin. 

Ehkäisevä työ 
Pyrimme ehkäisemään yksinäisyyttä ja sen tuomaa masennusta ja syrjäytymisen tunnetta tarjoamalla tiloissamme mahdollisuuden tutustua toisiimme, löytää keskustelukumppaneita ja ystävystyä samanhenkisten kanssa. Käytettävissä on kahvila ja monia harrastusryhmiä, joihin voi tulla. Voit myös toteuttaa itse omia toiveitasi ja kiinnostavia toimintoja ja löytää siihen kumppaneita. 
Järjestämme myös kulttuuritilaisuuksia ja luentoja, niihin osallistuminen ei maksa mitään.

Auttava työ 
Pitkään toiminut vapaaehtoinen auttamistyömme tukee, antaa lisäarvoa ja laajentaa yhteiskunnan palveluja uusille alueille. Näistä mainittakoon ystäväpalvelu kotona, sairaalavapaaehtoistyö, kirjastoystävät, puhelinystävätoiminta jne. Kun tunnet kiinnostusta tulla mukaan, koulutamme ja kurssitamme siihen. 

Kokeileminen ja kehittäminen
 Kun saat hyvän idean, johon etsit toteuttamisfoorumia, tule tekemään se meillä! Olemme valmiit kokeilemaan yhteistyössä uusia toimintamuotoja ja kehittämään asioita, jotka tähtäävät yhteiseen hyvinvointiin. Tarvittaessa aloitamme uusia projekteja, jos saamme sellaiseen varoja.Irma ja Malla, alla Leena ja kameran takana minä. Meidän töidemme lisäksi 
esillä on myös Seijan kankaita.
Pöydällä paperinarusta kudottu kukkapuska.
Kankaista löytyy herkullisia yksityiskohtia väriläikkinä ja kuvioina.
Pellavaiset kylpyviitat

Terve menoa Keravalle Aleksi Kiven katu 19, Sininen sali. Näyttely on avoinna 1.6. saakka.


Kirpparilta löytyi nuhruinen, valkoinen paljetein koristeltu pöytäliina. 
Nyt siinä seikkailee poroja kesäisellä niityllä.


Talkoorengas-lehti on Keravalla toimivan, Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksen toimittama ilmaisjakelulehti. Lehteä jaetaan keravan talousalueella sinne missä ihmiset liikkuvat, kuten sairaaloihin, kirjastoon, vanhainkoteihin, palvelutaloloihin, terveyskeskukseen sekä muihin julkisiin tiloihin.
Lehden numerot voit lukea Talkoorenkaan sivulta PDF-julkaisuna
Love and peace

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti