maanantai 28. maaliskuuta 2016

Akvarellia AllissaGalleria Allissa Keravalla pidettiin akvarellikurssi. Aiheena olivat kukat ja opettajana KuumArtin vuoden 2013 taiteilijaksi valittu Kristiina Kostia.
(KuumArt = Keski-Uudenmaan taiteilijayhdistys)


Pääsiäisen ajankohta kukitti Allin tulppaneilla, joten aloitettiin niiden kuvaamisesta.

 Olen aina halunnut päästä akvarellin salaisuuksien maailmaan.
 Nyt tuli tilaisuus kurkistaa sinne. 
Kyllä minä osaan maalata kuivaa kuivalle.
 Se on mielestäni kuvittamista tai värittämistä. Mutta kuinka tehdä taidokkaasti 
märkää märälle, eli kastellulle paperille märkää väriä. 

Gallera Alli on KuumArtin koti. 
Näyttelytilat voi kuitenkin vuokrata jokainen haluava.Väri leviää ihanasti paperin pinnalla ja sekoittuu toisiin väreihin. Paperi on kauttaaltaan kostutettu. Lopuksi korostin kuivahtanutta työtä tummin siveltimenvedoin.
Vasemmalla Irman tulppaanit. Oikealla minun.Irman työ tekovaiheessa. Hänellä on rohkeutta jättä paperille paljon valkoista. 
Valkoiset aukot ovat akvarellitöille ominaisia.Kristiinalla oli kullanarvoisia neuvoja. 
Irma ottaa ne tyytyväisenä vastaan.


Tiinan kaunis työ Kristiinan arvioitavana.
Arja loihti mielestäni maalaukseensa kauneimmat värit.


Valoa ja varjoa

Seuraavassa harjoituksessa jäljensimme niukoilla väreillä kukka-asetelman. Siveltimeen kobolttia, poltettua umbraa ja keltaokraa, pisara rosaa. Paperista kasteltiin kaikki muut paitsi valkoisiksi jäävät kohdat.


Osaan valkoisia kohtia käytin maskia. Sillä peitetään alueita joiden yli voi maalata.
 Kun maski poistetaan alueet ovat säilyneet valkoisina.


Vaikeinta on odottaa työn kuivumista. En olisi millään malttanut. Kuivaan työhön tein vihreitä oksia ja tummia, varjossa olevia kohtia. Takaa tuleva valo siivilöityy kukkien läpiLopuksi vaelsimme unikkoniitylleTämän tekijä on kumartunut lähelle kauniita unikkoja......minä katselen niittyä kauempaa. Valkoiset kukkani ovat vielä harmaan maskin alla.Harjoitus tekee mestareita tässäkin lajissa. Oli todella antoisaa opiskelua. Aivoja tuli kiusattua niin, että demantia siirtyi taas vähän kauemmaksi. Flunssakin parani, kun eka iltana yskiä paukutin kaverit hermoraunioiksi, viimeisenä aivastin enää muutaman kerran.Tässä keväinen malli seuraavaan työhön. Tervetuloa aurinko ja kukkaset.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti