keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kyllikki-turbaani ystävälle

Ystävääni on kohdannut se mikä kohtaa noin 4800 suomalaisnaista vuosittain eli rintasyöpä. Tuntuu, että nykyisin seurassa kuin seurassa 
jossa on useampia naisia läsnä, on vähintäin yksi rintasyövän läpikäynyt.
 Parantumismahdollisuudet ovat hyvät mutta taudin hoito on rankkaa. Sitä kokemusta en osaa edes kuvitella, kuin vasta sitten, kun tuo syöpä mahdollisesti löytyy minultakin.
Hoidoista seuraava hiusten lähtö näkyy ulospäin sairauden merkkinä.
 Toivon ompelemani turbaanin tuovan hiukan iloa sairaan päiviin.Etsin kangaskaupasta pipokangasta ystävälleni. Joskus miehet ovat tosi fiksuja. Omani sanoi, että miksi et ompele samantien turbaania !
Ohjeita löytyi netistä.

 Linkistä löytyivät turbaanin ja lippiksen ohjeet ja kaavat sekä alla oleva teksti.

Ommellaan hattuja hyvään tarkoitukseen. 
Tarkoituksemme on ommella kauniita, päässä luontevia hattuja jotka lahjoitamme syöpähoitoja antaviin sairaaloihin Suomessa. Hatut toimitetaan 50kpl erissä ja jokaisella sairaalalla on oma ”hattukummi”. Osoita kiinnostuksesi kummiuteen Millineerille. Millineeri on kaavoittanut kaksi mallia ( Kyllikki ja Tyyne) jotka valmistetaan joustavista materiaaleista. Kankaan tulee olla hengittävää ja kevyttä. Valitse kuosi ja väri vaikka sopimaan oman vaatekaappisi sisältöön niin saamme laajalla skaalalla erilaisia kaikille naisille sopivia hattuja. Muistathan, että näitä kaavoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin!
 Kysy hattujen toimituksesta Millineeriltä.Saumurilla homma onnistui sukkelasti ja jokaiseen koneen suraukseen lisäsin lämpimiä- ja voimaannuttavia ajatuksia.


Oma tyhmyyteni oli koitua esteeksi, vaikka ohjeet ovat kuvina ja tekstinä. Niiden laatija on ollut nerokas, totesin sitten, kun ymmärsin asian.
Käännä hatun reunasta ensin 3 cm nurjalle ja sitten 3 cm oikealle puolelle. Ompele reunasta. Hienosti näin kääntelemällä reunakaistale syntyi ilman, että olisi pitänyt ommella turbaaniin irrallinen reunakaistale.Suoraa saumaa ommellessani tämä nykyaikainen hieno ompelukone paljasti minulle uuden ominaisuutensa. Alemmasta pyöreästä nappulasta kone ompelee taaksepäin eli päättelee.
Ylemmästä kone ompelee automaattisesti ilman, että jalalalla painetaan poljinta.
Painoin väärää nappia ja kone lähti huristamaan eikä pysähtynyt. Huusin apua! ja lopulta riuhtasin töpselin seinästä! Nyt sitten tiedän tämänkin, vaikka en ymmärrä mihin moista ominaisuutta tarvitaan.Saumurin pitäisi selviytyä näin moninkertaisesta kankaasta. Hyvin onnistui.


Tällä nukella on kamalan iso pää.


Kankaan kuvissa pääskyt kuljettavat keijuja ja ihmiset matkustavat 
unelmienmaihin ilmapalloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti