maanantai 19. maaliskuuta 2018

Väriroiskeita ja valkoinen flyygeli

Acktion painting-viikonloppu räiskyi väreissä. Kerrankin voi päästellä vapaasti. Akryylimaalit sisältyvät kurssin hintaan Tuusulan opistolla. Ei tarvitse pihtailla roiskiessaan värejä kankaille. Kurssin opettajana oli innostava taidemaalari Jari Järnström.


Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston pianonsoiton oppilaat antoivat meille konsertin molempina kurssipäivinä. Valkoinen flyygeli soi vauhtia ja tunnelmakuvia maalauksiimme. Ihailtavan taitavia nuoria muusikkoja.Ihan kun Reidar Särestöniemen taidetta. No ei nyt sentään.


Toimintamaalaus eli roiskemaalaus on maalaustaiteen abstraktin ekspressionismin alasuuntaus. Se syntyi 1950 Yhdysvalloissa ja sen teki kansainvälisesti tunnetuksi Jackson Pollock. Sitä vastaavat eurooppalaiset suuntaukset tasismi ja informalismi. Wikipedia
Soittajat saivat mehun ja naposteltavan lisäksi töistämme näyttelyn opistonsa seinille.Jari käärii hihat ja alkaa opettaa meille uutta maalaustekniikkaa joka on pullahtanut niin suosituksi, että maaliseoksessa tarvittava Pouring Medium on loppunut taidetarvikekaupoista.Pouring Mediumilla saadaan akryylimaalauksiin liikettä.
 Sitä ja nestemäistä ciliconia sekoitetaan maaleihin.

Maaliseokset kaadetaan kankaalle.
Jari loihtii hiekkarannan.
Maalien yli vedetään kevyesti lastalla.
Akryylimaaliin alkaa muodostua "silmiä", kun eri sävyt sotkeutuvat toisiinsa.


HiekkarantaaOmat kokeiluni uudella tekniikalla.Acktio painting -viikonlopun töissä roiskin, kaadoin ja valutin värejä 
sydämmeni kyllyydestä. 


Pisteet olen tehnyt akryylimusteilla. Sekin oli uusi tuttavuus.


HopeahilettäToisten kurssilaisten roiskeita ja hienoja väriyhdistelmiä.


Ellin maisema
Karitan kepeät ajatukset.


Anitan merenelävät


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti