lauantai 14. marraskuuta 2015

Viimeinen pari uunista ulos ja Asemamestarin kalakeitto

Nyt tuli viimeinen pari soppakulhojani keramiikkauunista ulos.
Lapsuudesta muistan leikiin "viimeinen pari uunista ulos". Siinä oli kiinniottaja ja hänen selkänsä takana toiset leikkijät parijonossa. Kun kiinniottaja huusi : "Viimeinen pari uunista ulos!" Jonon viimeinen pari lähti juoksemaan jonon ja kiinniottaja ohi, kumpikin eri puolilta jonoa. Heidän oli määrä tarttua toisiaan kädestä niin, että kiinniottaja ei saa heistä jompaa kumpaa kiinni ennen sitä. Jos jäi kiinni, joutui kiinniottajaksi ja uusi pari aloitti pelin parijonossa ensimmäisenä. Peli oli jännittävä. Sitä pelattiin koulussa välitunneilla ja kerrostalojen välissä olevassa puistossa.
Halusin kokeilla montaa erilaista lasitetta. Tylsää, jos kaikki kulhot olisivat samanlaisia. Nyt voi valita astian mielialansa mukaan.


Kulhoissa on lätkä johon painoin poron kuvan. Nämä matkaavat Lapiin mökillemme.  Koekattaus tehtiin maistuvalle Asemamestarin kalasopalle. Asemamestari on pohjoinen ystävämme. Me ja muutama muu nälkäinen istuimme mestarin ruokapöydässä nauttimassa tätä makuhermoja hivelevää soppaa.


Asemamestarin reseptissä keitetään juureksia: porkkanaa, selleriä, piparjuurta, lanttua, naurista, perunoita ja purjoa.Yli nelikymppinen sähkövatkaimeni AKA Supermix soseuttaa juurekset temppuilematta. Ennen tehtiin kestäviä keittiökoneita.


Soppaan lisätään vielä kylmäsavustetun lohen palasia ja roima luraus kermaa. Nam!
Kyllä tämä on niin hyvää, että tämä on keittoa eikä soppaa.Asemamestarin muitoa kunnioittaen 5.3.2017


2 kommenttia:

 1. Oijoi, mitä kulhoja <3 Toinen vasemmalta ylhäältä on suosikkini ja toka tulee vika oikealla alhaalla.

  Ystäväni toi minulle Israelista tuliaisina armenialaisten käsityöläisten tkemeiä kulhoja. Niitä oli vain kolme, joten vähän aikaa mietin, mihin niitä käyttäisin. Haluan kaikki käyttöön, jopa maailman kauneimman esineen Franckin Lokerovadin. Sitten muistin, että kun remtoimme saunaosaston, teetimme pesuhuoneeseen tason just kynttilöille. Laitoinkulhoihin vettä ja niihin kellukynttillät: Hyvin tunnelmallista!

  Upeat kulhot! Mukavaa marraskuun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Voisinhan minäkin kellutella näissä kynttilöitä sillon, kun ei ole keittoja tarjolla. Mukavaa marraskuuta sinulle myös.

   Poista