Keravan taidemuseo Sinkan näyttely "Näkyväksi neulottu"
osa 2
Yleisöennätyksen tehneeseen näyttelyyn tutustumista jatkan perehtymällä
Jenni Hailin (s.1980) moniosaiseen työhön I'M OK.
Teoksessaan Jenni Haili tekee yhdestä kuvasta eri versioita eri tekniikoilla.
Valokuva on perinteisesti rajattu muotokuva naisesta, jonka kaulassa oleva helminauha on kiristetty niin tiukalle, että hänen kasvonsa ovat muuttuneet punaisiksi.
Silti hän hymyilee I'M OK.
❁❋❊
Sanni Weckman (s.1993) suunnitteli kutovansa ryijyn yhdessä Hillevi-mummonsa kanssa.
Mummo kuitenkin menehtyi nopean sairauden jälkeen. Yhteinen työ jäi tekemättä, kangaspuut kokoamatta ja neuvot saamatta.
Wekman kuuluu sukupolveen, joka ei välttämättä tarvitse kädentaitoja. Hänen ikäpolvellaan on kuitenkin vapaus tehdä käsitöitä ja viedä niiden perintöä eteenpäin.
Wekmannin edesmennyttä mummoa esittävä kuvateos antaa matonkuteille, revityille lakanoille, uuden arvokkaan elämän.
❉❊❊
INTO HYPERBOLIC WORLD
Daina Taimina (s.1954, Yhdysvallat) työskentelee matematiikan professorina. Latvialaisten vapaaehtoisten kanssa hän on toteuttanut virkkaamalla "Valkoinen pilvi" teoksen. Se sai seurakseen keravalaisten virkkaamat pinkit hyperboliset muodot.
❊❋❀
❂❋❊
Ilmassa roikkuu "Tangolaisia"
Hyaryllista-ryhmä: Heli Kurunsaari, Jouko Korkeasaari ja Sari Koski-Vähälä ovat neljännesvuosisadan koossa ollut joukko, joka tekee suuria esinekoosteita.
"Tangolaisia" teos käsittelee kulttuurien, omien tapojen ja perinteiden sekoittumista ja jatkuvaa muokkautumista. Kampaukset ovat aina ilmentäneet omaa aikaansa. Tämä teos on tehty keinohiuksista. Nimi viittaa myös siihen miten suomalaiset ovat ottaneet tangon omakseen ja tehneet siitä omanlaisen musiikin ja kulttuurin.
Eräs vanhempi herra työnsi päänsä teoksen sisään. Sehän minua nauratti. Hän pyysi, että tee perässä. Minä tietenkin tein. Sitten herra käski minun mölistä. Minä tietenkin mölisin. Pumpulapampulan sisällä oli hieno akustiikka. Ääni kaikui möreänä.
Ai, että minä tykkään nykytaiteesta ja sen leikkisyydestä aivan mielettömästi.
❊❀❋
Näyttelyssä on vielä monta mielenkiintoista ja ajatuksia hämmentävää teosta. Kaikki on nähtävissä 19.3. saakka. Haluaisin kertoa niistä jokaisesta mutta te ette jaksaisi lukea kaikkia höpinöitäni. Kurkistetaan vielä kuinka homma on lähtenyt lapasesta
ja vähän töppösestäkin.
Tekstiilitaiteilija Annukka Mikkolan (s.1960) teos "Pesät" kuvaa ihmisen kasvua lapsuudesta aikuisuuteen, muistoja lapsuuden leikeistä ja turvan hakemisesta.
Sinkassa järjestettiin työpaja, jossa Keravan koululaiset loivat pesiin elämää. Vanhoista sukista ja käsineistä kasvoi parvi pöllötotoroja, vaakkukaakkuja ja muita pesijöitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti